|
|
Snijd de cake overlangs in lange plakken van ca. 1 cm dikte.
Hak de chocoladerepen in kleine stukjes en smelt deze apart in een pannetje in een heetwaterbad.
Verdeel de halfstijf geklopte slagroom over 2 kommen en meng deze in iedere kom met de gesmolten, gladde
chocolade.
Roer voorzichtig tot het een gladde massa is.
Bekleed de cakevorm met plastic folie en leg 1 plak op de bodem.
Besprenkel deze met de cocktail amaretto en bestrijk met pure chocolade.
Leg hier weer een plak cake op en besprenkel deze met de cocktail en bestrijk met witte chocolade
mousse.
Ga zo door tot het cakeblik helemaal vol is.
Strijk de bovenzijde af met chocolademousse.
Bewaar de chocolademousse die over is, buiten de koelkast op kamertemperatuur.
Dek de cake af met plastic folie en laat deze 2 uur in de koelkast opstijven.
Haal de cake vervolgens uit het blik en leg deze op een schaal.
De bovenzijde nog met wat overgebleven chocolademousse bestrijken en bestrooien met amandelschaafsel en
poedersuiker.
Snijden met een scherp mes gedompeld in heet water.
Garneer de plakken met munt topjes.
Wijnadvies
IJskoude, zoete rode dessertwijn of ijskoude cocktail Amaretto
Succestip
Plaats de cake in de diepvries en serveer hem als een soort ijstaart.