Cake

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g fijne witte tafelsuiker of basterdsuiker
  • 200 g zachte roomboter
  • 5 eieren
  • vanillemerg uit 1 stokje
  • snufje zout

Doe boter, suiker en vanillemerg in de beslagkom van de keukenmachine en laat draaien, op stand 4, tot de suiker niet meer knarst.
Voeg een ei toe en laat de machine draaien tot het ei volledig is opgenomen.
Herhaal dit tot alle eieren, haal de kom van de machine en neem de gardes eruit.
Zeef nu boven het mengsel zout en bakmeel en spatel het luchtig door elkaar.
Doe het beslag over in een ingevet cakeblik, werk het vanuit het midden een beetje naar de kant.
Zet het blik in het midden van de oven (bij heteluchtovens is de plaats niet zo belangrijk) en bak de cake op ca. 110 °C in ca. 1½ uur gaar en lichtbruin.

Oventemperaturen en tijden verschillen, noteer bij goed resultaat de eigen gegevens bij het recept.
Zet onderin de heteluchtoven een bakje kokend water en vul dat zonodig bij.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug