Zoete broodsoldaatjes met chocoladeroom

Zoete broodsoldaatjes met chocoladeroom

voor 8 porties

    • voor de chocoladeroom
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 theel. maïszetmeel
  • 20 cl melk
  • 70 g bittere couverture
  • 20 cl slagroom
  • 20 g suiker
    • voor de broodsoldaatjes
  • 180 g witbrood, oudbakken
  • 4 eidooiers
  • 20 cl slagroom
  • 4 eetl. cognac
  • 4 eetl. olie
  • 20 g boter
  • kaneelsuiker, om te bestrooien

Meng voor de chocoladeroom cacao en zetmeel met 15 cl melk tot een gladde massa.
Hak de couverture fijn en smelt deze in een bakje boven een heetwaterbad.
Breng de room, de rest van de melk en de suiker aan de kook.
Roer de cacaomassa met een garde dooreen en breng weer aan de kook.
Haal van het vuur, roer de couverture erdoor en laat de room iets afkoelen.
Verwijder de korsten van het brood en snijd het in blokjes van dezelfde grootte
(ca. 3x3 cm).
Klop de eidooiers los tezamen met de room en cognac.
Leg de broodblokjes er 5 minuten in (zodat ze goed kunnen intrekken), meerdere keren omdraaien.
Verhit de olie en boter in een pan.
Giet de broodblokjes een beetje af.
Bak de blokjes in de pan in 5 minuten aan alle kanten goudbruin.
Neem uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de broodsoldaatjes royaal met suiker en een beetje kaneel en serveer met de chocoladeroom.
De chocoladeroom kan een dag van tevoren worden bereid.
Bestrooi de room eventueel met een paar stukjes cacaoboon.
De broodsoldaatjes smaken vers gebakken en warm geserveerd het lekkerst.

Bron: essen & trinken

Terug