Broodpudding met rozijnen en abrikozen

broodpudding_rozijnen_abrikozen (3K)

  • halfje gesneden brood, liefst wit en een paar dagen oud
  • 30 g zachte boter
  • handje California rozijnen, geweld
  • handje gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 30 cl melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • snuf kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de korstjes van het brood, besmeer de boterhammen met boter en snijd ze 2 keer diagonaal door zodat er 4 driehoekjes ontstaan.
Bekleed de bodem van een beboterd schaaltje hiermee, en zet ze ook langs de zijkant.
Strooi er gewelde en goed drooggedepte rozijnen en stukjes abrikoos in.
Dek dakpansgewijs af met broodpuntjes, met de boterkant naar boven, puntjes schuin omhoog wijzend.
Meng de melk met de losgeklopte eieren, kaneel, vanillesuiker en de helft van de suiker.
Schenk dit over het brood en laat het minimaal 5 minuten intrekken.
Bestrooi met de rest van de suiker.
Zorg dat de randen en puntjes goed beboterd zijn.
Plaats de puddingvorm in een wijde ovenschaal, gevuld met water tot halverwege de vorm.
Zet de schaal in de oven en bak de broodpudding in ca. 45 minuten goudbruin en knapperig.
Snij hem in stukken en serveer warm, eventueel met bolletje roomijs of dot slagroom.

Bron: Odin recepten

Terug