|
|
Vet een ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 1 liter) in met een beetje boter.
Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met roomboter en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes.
Leg een laagje brood, boter aan de bovenkant, op de bodem van de schaal en verdeel er wat rozijnen en kaneel
over.
Maak dan de volgende laag, met weer rozijnen en kaneel, totdat het brood op is. (Eindig met een laagje
brood).
Verwarm de melk met de slagroom en het vanillestokje tot aan het kookpunt, laat het vijf minuten trekken,
zonder te koken.
Verwijder het vanillestokje, snijd het in de lengte open en schraap met een mes de zaadjes eruit.
Doe deze zaadjes terug in de pan met melk en room.
Klop in een grote kom met een garde de eieren met driekwart van de suiker totdat het goed gemeng is.
Voeg het warme melkmengsel toe en roer alles goed door elkaar.
Giet het over het brood in de ovenschaal, bestrooi met de overgebleven suiker en laat dit 30 minuten
staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de pudding 30 tot 40 minuten, tot dat de bovenkant mooi
goudbruin is gekleurd.
Bron: Bourgondië