Boekweitblini

Boekweitblini

voor 4 à 6 porties

  • 125 g volkoren tarwemeel
  • 10 g gist
  • 1 mespuntje suiker
  • 125 g boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 1 snuifje zout
  • ¼ l melk
  • boter om te bakken en te smeren

Druk een holte in de bloem (in de kom).
Meng gist met suiker en een beetje warm water en giet dit in de holte, laat 10 minuten rijzen.
Voeg boekweitmeel, 1 ei, zout en een beetje melk toe, meng goed en laat rijzen.
Klop geleidelijk de resterende lauwe melk erdoor tot een glad deeg ontstaat.
Scheid de resterende eieren, roer de eidooiers door het deeg en spatel er ten slotte de stijfgeklopte eiwitten door.
Bak pannenkoeken ter grootte van een handpalm in hete boter, bestrijk ze met boter en houd ze warm tot alle blini klaar zijn.

Een alternatief
Serveer blini's met een toefje mierikswortelcrème en kaviaar of gerookte zalm als voorgerecht.
En nu ben je echt een ijskoude wodka verschuldigd!

Bron: kraut &rüben

Terug