|
|
Zeef de bloem in een kom en meng met 2 eetlepels melk.
Breng de boter, suiker en resterende melk in een steelpan onder voortdurend roeren aan de kook.
Roer het melk-meelmengsel erdoor tot het een dikke consistentie heeft.
Voeg vervolgens het sinaasappelsap en de sinaasappelschil toe.
Haal de pan van het vuur en klop er snel en krachtig 1 eiwit door.
Roer dan geleidelijk de eidooiers door het nog warme mengsel.
Laat even afkoelen.
Klop 4 eiwitten stijf in een mengkom en schep ze door het afgekoelde mengsel.
Giet het mengsel in de beboterde bakvormen en bak ze au bain-marie in ongeveer 40 minuten gaar.
Pel en fileer intussen twee bloedsinaasappels voor de compote.
Pers de overgebleven bloedsinaasappels uit en vang het sap op.
Smelt de suiker in een steelpan op een laag vuur.
Voeg het sinaasappelsap toe.
Verminder alles met de helft.
Voeg naar smaak een scheutje sinaasappellikeur toe.
Laat even afkoelen en schep de sinaasappelfilets erdoor.
Keer de soufflé uit de bakvormen op vier platte borden en voeg de bloedsinaasappelcompote toe.