Blini’s met honing en zure room

blinis (3K)

  • 1 theel. gedroogde gist
  • 1 eetl. suiker
  • ½ 1 lauwwarme halfvolle melk
  • 2 eetl. boter
  • 10 cl karnemelk
  • snufje zout
  • 500 g bloem
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie om te bakken
  • bloemenhoning, naar smaak
  • 25 cl zure room

Meng in een kom de gist, suiker en 12½ cl melk.
Laat dit mengsel afgedekt 15 minuten op kamertemperatuur staan.
Verwarm de rest van de melk, laat daarin de boter smelten en voeg de karnemelk toe.
Meng zout door de bloem, maak er een kuiltje in en giet het gistmengsel erin.
Schenk de melk erbij, voeg de eieren toe en klop het beslag 3 minuten met een garde.
Zet het beslag afgedekt op een warme tochtvrije plek en laat het 30 - 45 minuten rijzen tot de hoeveelheid bijna verdubbeld is.
Verhit een scheutje olie in een anti-aanbakkoekenpan.
Schep per blini 2 eetlepels beslag in de pan en bak de blini’s 2 - 3 minuten per kant.
Houd ze warm tot ze allemaal klaar zijn.
Serveer ze met honing en zure room.

Bron: Albert Heijn

Terug