Biscuitomelet - 1

voor 2 personen

  • 3 gesplitste eieren
  • een snufje zout
  • 20 g suiker
  • het merg uit 1 vanillestokje
  • 1 biologische sinaasappel, de helft van de schil geraspt
    (het sap wordt in de saus gebruikt)
  • 10 g bloem + 1 eetlepel maïszetmeel
  • door elkaar gezeefd
  • 20 g boter
  • poedersuiker
  • een handje gehakte pistaches
  • sinaasappelsaus

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker.
Klop de dooiers met de rest van de suiker, de sinaasappelrasp en een mespunt vanillemerg met een garde schuimig.
Spatel het stijfgeslagen eiwit en het gezeefde maizena-en-bloemmengsel erdoor.
Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan.
Schep de omeletmassa erin en strijk die glad.
Leg het deksel op de pan en bak de omelet 6 - 8 minuten.
Schud de pan zo nu en dan, zodat de omelet niet aanbrandt.
Laat de omelet op een bord glijden, klap hem dubbel en snijd hem door.
Giet de sinaasappelsaus erover, bestrooi de stukken omelet met de pistachenootjes en de poedersuiker en serveer ze direct.

Bron: NN


Biscuitomelet - 2

  • 2 biologische sinaasappels
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. sinaasappelmarmelade
  • 1½ eetl. abrikozenjam
  • 20 g boter
  • een scheutje sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)

Snijd de boter in kleine stukjes en leg die in de vriezer.
Was de sinaasappelen met heet water en rasp voor deze saus de schil van 1 sinaasappel.
(De geraspte of dun afgesneden schil van de andere sinaasappel kunt u, gemengd met wat suiker of gedroogd voor ander gebruik bewaren.)
Pers de sinaasappelen uit.
Verhit het sap met de suiker, de abrikozenjam en de sinaasappelmarmelade.
Zet de pan van het vuur, klop er één voor één de bevroren klontjes boter door en breng de saus op smaak met de sinaasappellikeur.

Een andere suggestie voor het gebruik van sinaasappelschil, waardoor zelfs
kant-en-klaar gekocht ijs een exclusief accent krijgt:
Verhit frituurolie tot ± 170 °C.
Pel met een dunschiller de schil van sinaasappels en snijd de schil in reepjes.
Frituur de reepjes sinaasappelschil ± 1 minuut in de hete olie.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi de knapperige reepjes sinaasappelschil op het in coupes geschepte ijs.
De schilletjes doen het goed bij diverse smaken ijs, denk bijvoorbeeld aan chocola, pistache of abrikozen.

Bron: NN

Terug