Bessentiramisu

Bessentiramisu

  • 1 kant-en-klare biscuitbodem
  • 6 eidooiers
  • 120 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 6 eetl. bessenlikeur
  • cacao om te bestuiven
    • 250 g bevroren bessen, bijv.
  • bosbessen
  • frambozen
  • aalbessen
  • kruisbessen

Snijd de biscuitbodem in plakjes van ½ cm dik en snijd ze uit in dezelfde diameter als het glas waarin de tiramisu zal worden gevuld.
Klop de eidooiers met de suiker en ongeveer 1 eetlepel bessenlikeur tot schuim.
Voeg 5 eetlepels bessenlikeur toe met een beetje suiker en drenk er de biscuitplakjes mee.
Meng het opgeklopte mengsel met de mascarpone en het geschraapte vanillestokje.
Leg de geweekte biscuitplakjes afwisselend met de room en de ontdooide bessen in een glas en bestuif op het einde met cacao.

Bron: BVEO
Gepubliceerd door: kraut &rĂ¼ben

Terug