Bananenbeignets met kokosmelk

bananenbeignets (2K)

  • 125 g gezeefde bloem
  • 15 cl kokosmelk
  • 2 eieren
  • 60 g boter
  • 2 eetl. fijne suiker
  • 2 rijpe bananen
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 theel. gemberpoeder
  • een snuifje kaneelpoeder
  • zout
  • bloemsuiker om af te werken

Boen de citroen schoon.
Rasp de helft van de schil.
Pers het sap uit.
Breng de kokosmelk aan de kook met de suiker, de boter en een snuifje zout.
Neem van het vuur en roer er de bloem door, tot het deeg van de pan loskomt.
Voeg één na één de eieren toe.
Roer telkens goed glad met een houten lepel.
Pel de bananen.
Pureer ze met een vork, vermeng ze met het citroensap, de geraspte schil, een theelepel gemberpoeder en een snuifje kaneel.
Roer de bananenpuree door het beslag.
Schep met een lepel hoopjes van het deeg in frituurvet van 170 °C (max. 5 tegelijk).
Schep ze om met een schuimspaan, zodat ze aan alle kanten kleuren.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Bestooi ze met bloemsuiker.
Serveer ze goed heet.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug