voor 10 personen
|
|
Mix in een kleine kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap.
Smeer de bananen in met een kwart van deze botermix.
Leg de bananen op de grill en bak deze ca 2 a 4 minuten.
Keer de bananen halverwege.
Snij de bananen in plakjes, en leg ze op een vuurvaste schaal.
Verdeel de rest van de botermix over de bananen, en plaats de schaal terug op het vuur.
Verwarm het geheel ca. 5 minuten (kan ook in de oven)
Haal vervolgens de schaal van het vuur of uit de oven en giet snel een scheut rum over de
bananen.
Steek de rum aan en flambeer de bananen.
Klop de slagroom met wat suiker.
Serveren:
In het midden van het bord een bol ijs, zodra de vlammen gedoofd zijn, de
bananen verdelen over de borden.
Garneren met een toefje slagroom en verse munt.
Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij