Baked Alaska's
(cake, ijs, gebakken eiwitschuim en aardbeiensaus)

baked_alaskas (2K)

  • 8 dunne plakken hotelcake
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 4 bolletjes aardbeienijs
  • 4 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 1 blik aardbeien op siroop
  • 2 eetl. poedersuiker

Maak eerst de aardbeiensaus door de aardbeien en siroop met de mixer blender fijn te pureren.
Wrijf dit mengsel daarna door een zeef en zet het tot gebruik koel weg.
Leg de helft van de plakken cake op vetvrij papier op een ovenplateau.
Schep hierop een bolletje ijs.
Leg hierop de overige plakken cake en druk ze goed aan.
Zet het plateau, tot gebruik, in z'n geheel in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 250o C.
Klop de eiwitten stijf in een goed vetvrij gemaakte schaal.
Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat deze geheel is opgenomen.
Haal de cakes uit de vriezer en spuit ze op met het stijfgeklopte eiwit.
Bestrooi ze met poedersuiker en plaats ze ca. 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven tot de Baked Alaska's lichtbruin zijn gekleurd.
Serveer ze meteen met de koude aardbeiensaus.

Wijnadvies
Bergerac Moelleux, Cellier, Zuidwest Frankrijk

Succestip
Besprenkel de cake met wat likeur, voordat deze met het eiwit worden bestreken.
De nog niet afgebakken cake kunt u een paar dagen van tevoren maken en afgedekt in de vriezer bewaren tot gebruik.

Bron: Spar Succes recepten

Terug