voor 6 à 8 personen |
|
|
Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ontdooien.
Bedek daarna hiermee een met boter ingevette springvorm van 26 cm Ø.
Druk de plakjes, die elkaar een beetje overlappen, goed aan.
Schil daarna de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in plakjes en bewaar ze in een ruime kom.
Voeg hieraan ook de rozijnen, walnoten, macademia noten, kaneel en de suiker toe.
Schep dit mengsel en in de met deeg beklede vorm.
Klop de eieren los met de slagroom en giet dit over het appel-notenmengsel.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak het geheel goudbruin en gaar in ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Verwijder na een half uur de folie en bak de appeltaart verder af.
Neem de taart daarna uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen.
Haal de appeltaart daarna uit de vorm door eerst de zijkant los te maken.
Bestrooien de taart met amandelschaafsel en poedersuiker.
Wijnadvies
Blanc Moelleux, Vin de pays de Côtes de Thau, Chenet, Frankrijk
Succestip
Ook lekker met handperen of ananas in plaats van appels.