Appeltaart met notentopping

Appeltaart met notentopping

    • voor het zanddeeg
  • 200 g bloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • 100 g boter
  • 70 g suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout & kaneel
  • 700 à 800 g appels
    • voor de topping
  • 3 eieren, gescheiden
  • 100 g suiker
  • 2 vanillesuiker
  • 120 g geraspte noten of amandelen
  • 1 snufje kaneel
  • eventueel een paar druppels bittere amandelolie

Kneed de bloem, gehakte boter, suiker, ei met de overige ingrediënten, wikkel het deeg in folie en laat afkoelen.
Bekleed de ingevette springvorm met het deeg, vorm de rand, bedek met appelpartjes zeer dicht en bak 15 minuten voor op 200 °C (middenrail).
Splits intussen de eieren voor de topping, klop de eiwitten tot eiwitten.
Meng de eidooiers, suiker, vanillesuiker en noten en smaakstoffen, spatel het eiwit erdoor en giet het over de appels, bak de cake nog 30 à 35 minuten.

Bron: kraut &rüben

Terug