Appelkwark - I

voor 2 personen

  • 2 eetl. muesli
  • 2 kleine appels
  • 2 eetl. (aardbeien)jam
  • 200 g halfvolle of magere kwark

Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
Bak de muesli op niet te hoog vuur bruin en krokant.
Laat het afkoelen.
Snijd de appels in vieren, schil de parten en snijd ze in blokjes.
Meng er direct de jam door, dan verkleurt de appel niet.
Verdeel de helft van de appelblokjes over twee schaaltjes.
Meng de rest van de appel door de kwark.
Schep dit op de appelblokjes.
Verdeel de muesli er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht aardappelsalade met groente en ei.

Bron: Voedingscentrum


Appelkwark - II

<Appelkwark

voor 2 personen

  • 1 eetl. rozijnen
  • 3 eetl. muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 1 appel
 
  • 20 cl halfvolle of magere kwark
  • kaneel

Was de rozijnen en laat ze in een beetje warm water wellen.
Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
Bak de muesli op niet te hoog vuur bruin en krokant.
Laat het afkoelen.
Was de appel en snijd hem in blokjes.
Meng er de rozijnen door en verdeel dit over 2 schaaltjes.
Klop de kwark los en meng er wat kaneel door.
Schep dit op de appelblokjes en strooi de muesli er over.

Kwark over?

Terug