Lekkere appelbeignets, door gebruik van bier goed gerezen en zeer smakelijk.
|
|
U kunt i.p.v. alcoholvrij bier ook oud bruin of ander donker bier gebruiken, experimenteer maar!
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dikke plakken.
Bestrooi de appels met suiker en kaneel.
Doe de mix in een beslagkom en voeg het bier, 30 gram suiker en 2 theelepel kaneel toe.
Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag (let op: het beslag niet laten rijzen).
Haal de appelschijven eerst door bloem en daarna door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide zijden
goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en vervang dat zodra het te vet wordt.
Serveer ze in een mandje met keukenpapier of goed absorberende servetten.
Ook de kant en klare beignets kan je nog even bestrooien met een mengsel van suiker een een beetje
kaneel.
Doe dat dan wel wanneer ze nog heet zijn, dan plakt de suiker er mooi op.