Ananas uit de oven

Ananas uit de oven

voor 6 personen

  • 50 g bloem
  • 3 eetl. suiker
  • 25 g boter
  • rasp van ½ sinaasappel
    + 2 theel. vers sinaasappelsap
  • 2 eetl. honing
  • 1 verse ananas, schoongemaakt en in halve ringen
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • 6 eetl. mascarpone, bijv. Züger

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de bloem, suiker, boter, sinaasappelrasp en -sap en 2 theelepels van de honing in de keukenmachine en maal tot een kruimelige massa.
Leg de halve ananasschijven dakpansgewijs in een passende, beklede ovenschaal en druppel de rest van de honing erover.
Bestrooi met het kruimeldeeg en de tijmblaadjes.
Zet de schaal in de oven en bak 20 à 25 minuten tot de kruimels goudbruin en krokant zijn.
Verdeel de ananas met crumble, tijm en bakvocht over 6 bordjes en serveer met mascarpone.

Wijntip!
In deze Petit Grain de Bassac wijn proeven we eerlijke tonen met tropisch fruit. Een zoete aanzet wordt gevolgd door een frisse citrustoon. Een mooie zoetzuur balans in de wijn en in het gerecht.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug