Amandelbeignets met honingsaus

amandelbeignets_honingsaus (2K)

  • 200 g bloem
  • 1½ zakje gedroogde gist
  • 2 eetl. amandelpoeder
  • ½ theel. vanillesuiker
  • zout
  • 30 cl water
    • saus:
  • 125 g vloeibare honing
  • 5 cl water
  • 2 theel. citroensap
  • snuifje kaneelpoeder

Zeef de bloem met de gist en een snuifje zout.
Maak in het midden een kuiltje.
Strooi er het vanillesuiker en amandelpoeder in.
Meng goed.
Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag.
Dek af en laat 45 minuten rusten.
Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175 °C).
Bak de beignets in 3 tot 4 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Saus:
Verwarm op een zacht vuur de honing met water, citroensap en de kaneelpoeder.
Schenk de lauwe sus over de warme beignets en dien op.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug