Advocaatpudding met aardbeien

voor 2 personen

  • 4 blaadjes gelatine
  • 30 cl halfvolle melk
  • ca. 2 eetl. suiker
  • 5 cl slankroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl advocaat
  • 100 g kleine aardbeien

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Breng de melk aan de kook.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine op in de melk.
Roer de suiker er door.
Klop de slankroom stijf met de vanillesuiker.
Spatel als de melk bijna is afgekoeld en lobbig begint te worden de slankroom en de advocaat er door.
Laat de massa in 2 kleine vormen afkoelen.
Stort de puddinkjes op borden en garneer met de gewassen aardbeien.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletjes met gremolata, tuinbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug