Abrikozenmousse

Abrikozenmousse

voor 2 personen

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • stukje sinaasappelschil
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 100 g light roomkaas
  • 10 cl magere Griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. witte basterdsuiker

Was de abrikozen.
Breng de abrikozen met een stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en klop de abrikozenpuree er door.
Maak dit op smaak met citroensap en basterdsuiker.
Verdeel de mousse over 2 coupes.
Garneer met een sinaasappelschilletje.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, Chinese koolsalade met zongedroogde tomaatjes en aardappelen.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug