Aardbeienpannenkoekjes met anijs

Aardbeienpannenkoekjes met anijs

voor 2 personen

  • 100 g aardbeien, 5 à 6 stuks
  • 1 ei
  • 12½ cl halfvolle melk
  • 50 g volkoren tarwemeel
  • ½ theel. anijszaad
  • 2 eetl. olie

Was de aardbeien en snijd de helft in kleine stukjes en de rest in vieren.
Breek het ei in een kom en klop het los.
Voeg de melk en het meel toe en klop het tot een glad beslag.
Roer het anijszaad en de kleine aardbeienstukjes er doorheen.
Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en verdeel een lepel beslag over de bodem van de pan.
Zet het vuur laag en wacht tot het beslag gestold is.
Draai de pannenkoek om met een spatel en laat deze nog een minuut doorgaren.
Maak met de rest van het beslag nog 3 pannenkoeken.
Rol de pannenkoekjes op en serveer met de rest van de aardbeien.

Aardbeien over?

Bron: Voedingscentrum

Terug