Aardbeien in tintelende wijnsiroop

Aardbeien in tintelende wijnsiroop

  • 500 g aardbeien
  • 25 cl rode wijn
  • 100 g suiker
  • 1 tak tijm
  • 1 eetl. sechuanpeper
  • optioneel: vanille-ijs of clotted cream

Kook de rode wijn met de suiker rustig in tot een siroop.
Roer, schat de dikte in en weet dat hij na afkoelen nog wat dikker wordt.
Doe er op het eind de sechuanpeper en de tijm bij.
Laat buiten de koelkast afkoelen en zeef hem, zet hem daarna in de koelkast.
Zorg dat de aardbeien op kamertemperatuur zijn.
Haal vlak voor serveren de kroontjes eraf.
Snijd grote in de lengte in tweeën of zelfs in vieren.
Meng met de wijnsiroop en laat 10 minuten marineren.
Verdeel over coupes of schaaltjes.
Wie wil drapeert er een bolletje ijs of een klodder clotted cream in.

P.S.
Met kersen werkt deze siroop ook uitstekend.
Misschien nog wel beter zelfs! Wel eventjes ontpitten.

Bron: Onno Kleyn

Terug