Aardbeien in pure chocolade

Aardbeien in pure chocolade

  • aardbeien
  • pure chocolade, minstens 70%

Waarschuwing vooraf: gebruik goede, aromatische pure chocolade, geen supermarktmeuk

Au bain-marie de uiterst pure chocolade smelten op 60 à 65 ℃
Ontkroonde en eventueel gehalveerde aardbeien met behulp van een stokje of vork door de gesmolten chocolade halen.
Op bakpapier in de koelkast hard laten worden.

Aardbeien in pure chocolade
Aardbeien in pure chocolade
Aardbeien in pure chocolade


Opmerkingen
Dit recept dateert van 2007. De chocolade in de supermarkten is nog steeds te goedkoop en van smakeloze kwaliteit. ICCO – de internationale organisatie van cacaoproducerende landen – kent landen met zogenaamde fine or flavor cacao. Smaakvolle cacao. Dat is bijvoorbeeld de arriba (of nacional) uit Ecuador (merk: Kuná). Maar ook in Oeganda (merk: Latitude), Dominicaanse Republiek (merk: Definite), Jamaica (merk: Pure) en veel andere landen, wordt uitstekende chocola gemaakt. Maar die is wel duurder. Het is net als met wijnen. Er zijn anno nu gelukkig meer en meer winkels die goede chocola verkopen.

Bron: MergenMetz

Terug