Gepocheerde aardbeien met crema di balsamico en basilicumroom

Gepocheerde aardbeien met crema di balsamico en basilicumroom

  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 g aardbeien, niet te rijp
  • crema di balsamico classico
  • 1,8 l slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 8 blaadjes basilicum

Breng 20 cl water aan de kook met de suiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker, laat zachtjes tot een stroopje inkoken, laat afkoelen tot lauw.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes.
Leg de aardbeien in het hete suikerwater, zet het vuur uit en laat de vruchten 30 minuten trekken, neem ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
Schep de aardbeien om met 1½ eetlepel crema di balsamico en laat door en door koud worden.
Klop met de handmixer de mascarpone los.
Klop slagroom stijf met het tweede zakje vanillesuiker.
Rol 4 blaadjes basilicum in de lengte op, snijd het rolletje met een scherp mesje in fijne reepjes.
Spatel slagroom en mascarpone door elkaar, meng er de basilicumreepjes door, laat in de koelkast opstijven en op smaak komen.

Serveren
Schep een eetlepel van het pocheervocht op een bordje, leg daarop wat aardbeien, leg een volle eetlepel mascarpone erbij en garneer met basilicumblaadjes.

Bron: Drogheria & Alimentari

Terug