Franse mosselen

Franse mosselen

  • 700 g verse friet
  • 5 eetl. olijfolie
  • 170 g fijne augurken
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. dijonmosterd
  • 400 g mosselgroenten
  • 2 kg mosselen
  • 1 kropsla
  • 5 trostomaten
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Verdeel de friet over de met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met 1 eetl. olie en schep om.
Bak in 20-25 minuten goudgeel in de voorverwarmde oven. Snijd voor de saus de augurken in blokjes.
Meng de mayonaise, 1 eetl. water en een ½ eetl. mosterd met de augurkenblokjes.
Breng op smaak met peper. Maak de mosselen schoon, verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die open blijven staan als je er op tikt.
Verhit 1 eetl. olie in een ruime pan.
Fruit de mosselgroenten 3 minuten.
Voeg de mosselen toe en schenk er 20 cl water bij.
Doe het deksel op de pan en stoof in 6-8 minuten gaar.
Schud halverwege goed om. Haal de blaadjes van de sla los, was ze en laat ze goed uitlekken.
Snijd de tomaten in partjes.
Klop een ½ eetl. mosterd, 1 eetl. van het augurkenvocht en 3 eetl. olie tot een dressing.
Breng op smaak met peper. Verdeel de sla en tomaten over een ruime schaal.
Besprenkel met de dressing.
Haal de friet uit de oven, bestrooi eventueel met zout en schep in een schaal.
Serveer de mosselen bij de sla, friet en saus.

Mosselen over?

Terug