Kip Ming

  • 1 flinke panklare kip van ± 1½ kg
  • 12 gedroogde Chinese paddestoelen, 30 minuten geweekt
  • 10 cl lichte of donkere sojasaus, naar keuze
  • ½ l kippenbouillon
  • 3 eetl. maïszetmeel
  • opgelost in kippenbouillon
  • 1 eetl. suiker
  • 2 hele steranijs
  • 2 - 3 geschilde plakjes gemberwortel
  • 1 - 2 eetlepels rijstwijn of droge witte wijn
  • 1 mespunt zout
  • 1 blikje bamboe van ± 500 g, uitgelekt en in repen gesneden
  • 4 voorjaarsuitjes, schoongemaakt en in ringen gesneden

Haal eerst de poten en de vleugels van de kip af en hak ze door.
Halveer de kip in de lengte en hak er stukken van gelijke grootte van.
Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd grote exemplaren door.
Leg de stukken kip in een grote schaal en verdeel er de paddestoelen over.
Vermeng de bouillon met de maizena en de rest van de ingrediënten, behalve de bamboe en de ui en schenk dit over de kip.
Dek de schaal af, zet hem in de magnetron en kook 15 minuten op de hoogste stand tot de stukken kip gaar zijn.
Schep af en toe om.
Verwijder de steranijs, leg er de bamboerepen op en strooi er de uiringetjes over.
Schep nog even om, dek de schaal af en zet hem 2 - 3 minuten in de magnetron terug.

Tip
Gedroogde Chinese paddestoelen moeten altijd 30 minuten in warm water weken. Wordt het water erg bruin, ververs het dan tussendoor. De stelen worden niet erg zacht, u kunt ze het beste afsnijden en wegdoen.

Bron: Astrid Veltman

Terug