Italiaanse gehaktrol

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g broodkruim
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 theel. oregano
  • 50 g geraspte Pardano-kaas
  • peper
  • zout
  • 100 g in lange plakken gesneden mager ontbijtspek

Vermeng alle ingrediƫnten, behalve het ontbijtspek, goed.
Schik de plakken ontbijtspek in een rechthoek op een groot stuk plasticfolie en verdeel daar het gehaktmengsel over.
Rol de rechthoek voorzichtig op, zonder het folie mee te rollen.
Verpak de gehaktrol in magnetronfolie en verwarm hem in een schaal 12 - 16 minuten op 600 Watt.
Laat de gehaktrol, voor u hem in plakken snijd, 3 minuten rusten.
Lekker met schijfjes gebakken appel.

Bron: Astrid Veltman

Terug