Zaanse gehaktkroketjes

Zaanse gehaktkroketjes

  • 100 g half-om-halfgehakt
  • 1 eetl. bloem
  • ½ eetl. peterselie, fijngehakt
  • 25 g kaas, jongbelegen, aan één stukje
  • olie, om te frituren
  • ½ eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • ½ theel. Zaanse mosterd

Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van ½ cm.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met ½ eetlepel paneermeel, 2 eetlepels ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie.
Vorm van het gehakt 2 rolletjes.
Wentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door de rest van het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verwarm de frituurolie tot ca. 170 °C en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met tomatenketchup, mosterd of mayonaise.

Tip
De olie of het vet waarin wordt gefrituurd mag meer dan 1/3 van de pan vullen. Zeef de olie of het vet na gebruik altijd. Vervang het vet of de olie geregeld (na max. 6 keer). En bak kleine hoeveelheden tegelijk. Gebruik voor gerechten die koud worden gegeten altijd olie (bijvoorbeeld zonnebloem-, arachide- of gemengde frituurolie).

Bron: Vlees.nl

Terug