Caribische nuggets

Caribische nuggets

  • 1 blik ananasstukjes, á 227 g
  • 2 beschuiten
  • 500 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 75 g cornflakes
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 2 oude witte boterhammen
  • 50 g kokos, geraspt
  • snufje zout
  • snufje peper
  • olie, om te frituren

Laat de ananas-stukjes goed uitlekken en snij ze zeer fijn.
Verkruimel de beschuiten.
Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, beschuitkruim, kerriepoeder, peper en het zout.
Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel ze in een keukenmachine of met de staafmixer.
Voeg de kokos toe.
Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven het brood/kokosmengsel.
Klop 1 ei los met 1 eetlepel water.
Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en maak er platte driehoekjes van.
Wentel de gehakt-nuggets door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verwarm de olie om te frituren tot 170 °C.
Frituur de nuggets, met hooguit zes tegelijk, in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Laten uitlekken.
Warm of koud trakteren.

Bron: Vlees.nl

Terug