Zeewolf

Anarhichas lupus

Zeewolf

FR: loup marin, loup de mer, UK: wolffish, catfish, DE: Seewolf, Katfisch
Lokaal: wolf

Zeewolf is een beenvis, die behoort tot de orde van de baarsachtigen. Je vindt ze zowel in het westelijk als het oostelijk deel van het noorden van de Atlantische Oceaan. In Europa van aan Spitsbergen en IJsland, tot in de Golf van Biskaje. En ook in de Middellandse Zee.

Zeewolf is bovenaan blauwgrijs gekleurd en groenbruin op de flanken. Over de flanken lopen donkere verticale banden. De typische kop met grote mond heeft grote uitstekende tanden, waarmee ze weekdieren en kreeftachtigen kraken.
Volwassen vissen hebben een lengte van 50 - 60cm en wegen dan 1 - 2 kg. Zeewolf kan tot 24 kg zwaar worden.

Zo koop je kwaliteit. Altijd.

De beste zeewolf koop je van februari tot september. De notoire lelijkaard wordt meestal in filets aangeboden in de vishandel.

Lekker klaarmaken

Het visvlees is wit en stevig van structuur. Zeewolf komt goed tot zijn recht gebakken (al dan niet gepaneerd) en op de gril. Ken je een lekker recept voor zalm dan moet je het zeker eens met zeewolf proberen. Bijna alle zalmgerechten zijn namelijk ook lekker met zeewolf.

Op je gezondheid

De gemiddelde voedingswaarde van zeewolf per 100 g is:
76 kcal
0,6 g vetten
17,6 g eiwitten

Alles over vis en gezondheid

Goed bewaren

Verse vis is natuurlijk het lekkerst. Recht van de winkel op je bord, dat is het beste. Moet je verse vis toch even kunnen bewaren? Volg dan deze richtlijnen voor bewaren, diepvriezen en ontdooien om de smaak optimaal te houden.

Bron: VLAM - VIS - Very Important Selection

Terug