FR: saumon, UK: salmon, DE: Lachs
Zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. De vis leeft vier tot zeven jaar in de zee tot hij geslachtsrijp is. Daarna keert hij terug stroomopwaarts naar zijn paaibedden in de rivier. Vastberaden als hij is, legt zalm op die manier tot 3000 kilometer af om zich voort te planten. Zo koop je kwaliteit. Altijd. Het vlees van verse zalm is dieproze en heeft een vaste structuur. De vis wordt in zijn geheel, in moten of in filets aangeboden. Verse en gerookte zalm zijn het hele jaar verkrijgbaar.
Lekker klaarmaken Op je gezondheid De gemiddelde voedingswaarde van zalm per 100 g is:
Energie: 222 kcal Alles over vis en gezondheid Goed bewaren Verse vis is natuurlijk het lekkerst. Recht van de winkel op je bord, dat is het beste. Moet je verse vis toch even kunnen bewaren? Volg dan deze richtlijnen voor bewaren, diepvriezen en ontdooien om de smaak optimaal te houden. |