Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing
en hoe bewaar je aardappels het beste?

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Gebruik eens bij het maken van aardappelpuree bouillon in plaats van melk. De puree krijgt hierdoor een lekkere smaak. Of roer er een paar lepels kruidenroomkaas doorheen.
Voorkom overkoken door een mespuntje boter toe te voegen tijdens het koken.
Bewaar aardappels op een koele, droge en donkere plek. Bewaar ze niet samen met uien, hierdoor gaan ze sneller rotten.
Weet je niet zo goed welke aardappel je moet gebruiken?
Er zijn 2 grote verschillen:
– Vastkokende aardappels: stevige aardappel die ideaal is om op te bakken in de pan of om te koken of in de oven te bereiden.
– Kruimige aardappels: zijn zacht en ideaal om puree of stamppot mee te maken of om te poffen.

Bron: Leuke Recepten

Terug