Vleesrestjes hergebruiken

vleesrestjes (2K)

Misschien ben je ook iemand die altijd erg royaal vlees inkoopt voor de barbecue. Die tweede lading kippenpootjes was misschien toch net iets te veel. Gooi het vlees niet weg! Je kunt van koud vlees hele lekkere dingetjes maken. En koude kip is toch net zo lekker. Je kunt koud vlees de volgende dag gebruiken voor lekkere meeneemlunches. Wat dacht je ervan om de picknickmand ermee te vullen voor de volgende dag? Koud vlees kun je ook goed invriezen. Maar waarom zou je dat doen? Met een beetje fantasie tover je de volgende dag een heerlijke maaltijdsalade tevoorschijn met de restjes vlees. Heb je een lamsbout teveel gemaakt? Haal het vlees van het bot en snijdt het fijn. Meng het met restjes gegrilde groente. Je kunt allerhande soorten groenten gebruiken: tomaat, aubergine, courgette, paprika, en de minder bekende knolselderij en pastinaak. Snijdt verse peterselie heel fijn en rasp de schil van een citroen. Knijp er een teentje knoflook boven uit en meng dit door de restjes. Sprenkel er wat olie over en breng het geheel op smaak met peper en zout. Leg op de borden een bedje van rucola en drapeer hier de gemengde groente en vlees over. Je hebt een heerlijke maaltijdsalade. Je kunt het ook met ander vlees maken, zoals koude kip of kalkoen, rosbief of varkensschnitzels. Geef er brood en boter bij. Een glas stevige rode wijn maakt het helemaal af. Restjes kip of kalkoen doen het altijd goed in een frisse salade met vruchten, bleekselderij en wat mayonaise met citroensap. Op smaak brengen met peper en zout. Een glas Riesling gaat prima samen met de frisse smaak van deze salade.

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug