Vlees smoren

Vlees smoren

Als je vlees smoort, braad je het eerst aan en laat je het daarna verder garen in het eigen vocht met een beetje water, bouillon of wijn erbij. Smoren is vooral ideaal voor iets vettere vleessoorten zoals lamsvlees. Omdat het vlees langzaam gaart blijft het lekker mals.

Tips: zo smoor je beter
Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
Doe zout en kruiden op het vlees en bestrooi het met wat bloem.
Schroei het vlees in hete boter aan beide kanten dicht en bak het samen met prei, ui, wortel en kruiden (bijvoorbeeld peperkorrels, laurier en kruidnagel) om en om bruin.
Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter met een heel klein beetje warm water, bouillon en een scheutje wijn.
Doe het vlees terug in de braadpan of -slede en smoor het met gesloten deksel of in de oven zachtjes gaar.

Tip: doe geen koud water of bouillon bij het vlees in de pan, dan kan het vlees taai worden.

Bekijk een recept voor:
Lamsbout met tijm en rozemarijn!
Bekijk recepten met gesmoord vlees, zoals: Varkenslap met Thaise vissaus
Slavink met piccalilly en courgette
Pilav met varkensvleesreepjes
Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus
Indonesische fricandeau
Franse schouderrollade met dragonjus
Braadstuk met honing-tijmsaus
Spaanse tapas gehaktballetjes

Bron: Vlees.nl

Terug