Vlees invriezen

Vlees invriezen moet snel gebeuren. Als je vlees langzaam invriest, vormen de vleessappen kristallen die de celwanden van de spiervezels kunnen beschadigen. Daardoor kan het aan kwaliteit verliezen. Hoe doe je dat snel, vlees invriezen? Je legt het achterin de vriezer, want dat is de koudste plek. Let op dat de temperatuur in je vriezer goed koud is (-18 °C of kouder). Zorg voor een luchtdichte (speciale) verpakking om te voorkomen dat het vlees vocht verliest. Zo blijft het mals en smaakt het straks heerlijk!

Hoe lang kan je vlees bewaren?
Hoe lang je bepaalde vleesdelen in de vriezer kan bewaren, hangt natuurlijk mede af van de kwaliteit van het vlees, de omstandigheden waaronder het is aangeboden, hoe het is vervoerd (vriestas?) en hoe het in huis is behandeld, maar daarna ook nog de kwaliteit en de temperatuur van de vriezer, tot en met factoren als hoe vaak de vriezer op en en dicht gaat.

Toch kun je als algemene richtlijn onderstaande tijden aanhouden:

Bij vlees invriezen geldt: hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft.
Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden.
Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden.
Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.
Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 – 3 maanden.
De ideale bewaartemperatuur voor vlees in de vriezer is -18 °C of lager.
Slimme tips voor vlees bewaren in je koelkast vind je op de pagina kopen en bewaren van vlees

Bron: Vlees.nl

Terug