Hoe hou je vis langer vers

Hou vis vers van de winkel tot thuis
De visser, de visveiling en de vishandelaar bewaren vis in ideale omstandigheden. De temperatuur wordt met flink wat ijs stabiel gehouden net boven het vriespunt. Op geen enkel ogenblik wordt de koude keten doorbroken, want absolute versheid is een garantie.
Hou na aankoop de koude keten ook in stand voor super verse vis. Deze tips vertellen je hoe.

Vers onderweg

Net een heerlijk stuk verse vis gekocht?
Vier vervoerstips:

✦ Koop vis altijd als laatste
✦ Leg vis in een thermische tas of koelbox
✦ Bewaar vis in de koffer van je wagen, daar is het frisser
✦ Stop vis binnen de twee uur na aankoop in de koelkast

TIP: Vraag wat ijs aan de vishandelaar.

Vers in de koelkast

Eet je de vis niet meteen op? Dan bewaar je hem zo:
✦ Zet de koelkast op maximaal 4°C
✦ Zet de vis op de koudste plaats: achterin de koelkast
✦ Verpak de vis in folie en leg hem in een schaaltje met ijs
Op deze manier hou je vis 1 tot 2 dagen lekker vers

TIP: Goed schoongemaakte vis bewaart beter, je vishandelaar helpt je graag.

Vers invriezen

Wil je vis langer dan een dag bewaren?

✦ Spoel de vis goed en dep droog
✦ Stapel de stukken niet, zo dringt de kou sneller tot de kern
✦ Verpak strak in verhoudfolie, zo blijft de vis mooi sappig
✦ Bewaar op ‑18 °C en niet langer dan 3 maanden

TIP: Ontdooi grote stukken in de koelkast of microgolf.

Kleine visjes en filets mag je ook half ontdooid verwerken. Versnijden gaat het best als het vlees nog half bevroren is.

Terug