Steengrillen

Steengrillen

Naast fonduen en gourmetten is steengrillen een derde gezellige mogelijkheid om te doen met vrienden of familie. De steengrill is een stenen plaat, vaak van graniet, die je op het fornuis of in de oven een half uur voorverwarmt tot hij goed heet is. De steengrill blijft aan tafel ongeveer een half uur warm. Er zijn ook steengrillen met een ingebouwd element.

Voorbereiding steengrillen
Haal bij de supermarkt of slager vleespakketten met soorten vlees die geschikt zijn om te steengrillen of kies wat je lekker vindt uit de lijst hieronder. Je kunt het vlees voor extra smaak nog marineren.
Zet de steengrill op een stevige, vlakke ondergrond.
Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
Op een goede, hete steengrill heb je niet veel boter of olie nodig.
Zorg dat er geen saus op de steengrill komt, want dat gaat roken.
Je vergeet natuurlijk niet (dip)sausjes, stokbrood en salades in huis te halen.

Vlees om te steengrillen
Varkensvlees: varkenshaas, varkensoester, schnitzel, filet, fricandeau, gehakt, slavink en lever.
Rundvlees: ossenhaas, entrecote, biefstuk, tartaar en gehakt.
Kalfsvlees: kalfshaas, oester, schnitzel, fricandeau, blinde vink, gehakt en lever.
Lamsvlees: lamshaasje, filet, kotelet, shoarma en gehakt.
Vleeswaren: ham, bacon, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes. Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een slimme keus omdat ze alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn.

Bron: Vlees.nl

Terug