Rubs & Sauzen

American Stockyard

Overgewaaid vanuit Amerika: de bbq-rubs en bbq-sauzen. Het is de manier om net een extra twist aan het geroosterde vlees mee te geven. Bij een rub gaat het om een gedroogd kruidenmengsel waarmee je het vlees op smaak brengt.
Je wrijft de kruiden als het ware in het vlees. In de meeste mengsels voeg je ook suiker toe. Suiker geeft net een extra twist aan het geheel, maar heeft ook de neiging om snel te verbranden. Het gebruik van kruidenmengsels met suiker werkt dan ook het beste als je gaat voor low & slow.
Een andere mogelijkheid om het vlees te marineren is met een barbecuesaus. Deze saus kun je ook gebruiken bij het nuttigen van het vlees zelf.
Een tip: de sauzen van American Stockyard.
Deze zijn glutenvrij (minder dan 10 ppm gluten), zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. Kortom, een verantwoord product en bovendien erg lekker.
Vlees zo weinig mogelijk keren, is een veelgehoord barbecue-advies.
Voor het karakteristieke grillpatroon klopt dat wel. Maar voor mals en sappig vlees dat gelijkmatig gaart, is het juist belangrijk dat de buitenkant niet te veel hitte opneemt. Toch regelmatig keren dus. Het mooiste is om twee zones te creƫren op de barbecue, een direct en een indirect gedeelte.

Bron: Natuurvlees

Terug