Pompoenen bereiden

Pompoenen bereiden

Pompoenen schillen is altijd zo’n moeilijk en gevaarlijk werk.
Doe hele pompoenen gewoon in de oven, ze zijn zo klaar en het is veel gemakkelijker.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Was de pompoenen.
Doe de volledige pompoen (of pompoenen) in de voorverwarmde oven en laat deze 50 minuten tot ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven garen.
Reken voor pompoenen met een diameter van 20 cm ongeveer 50 minuten gaartijd en voor pompoenen van 35 - 40 centimeter ongeveer 1 uur en 15 minuten.
De pompoen gaart nog na als u deze uit de oven gehaald heeft en niet opensnijdt.
Snijd de pompoenen doormidden (dat gaat nu heel gemakkelijk) en verwijder de zaadlijsten en de pitten met een lepel.
Verwijder ook de schil.
Meestal laat deze gemakkelijk los.
Wat overblijft is het vruchtvlees wat je nu voor allerlei bereidingen kunt gebruiken.
Laat het vruchtvlees uitlekken en je hebt een heerlijke pompoenpuree.

Invriezen, drogen of wecken?

U kunt deze pompoenpuree heel gemakkelijk invriezen.
Vacumeer het of doe het in een diepvriesbakje, of diepvrieszak.
Maar u kunt het ook heel gemakkelijk drogen.
Droog het zoals fruitleer maken op 57 °C.
Wecken is mogelijk dan moet je echter suiker of suiker en azijn toevoegen, dat geniet niet de voorkeur omdat dit de smaak van pompoenen volledig teniet doet.

Bron: Weckenonline

Terug