Peren

beurre_alexandre (2K)

Beurré Alexandre Lucas

Een grote, brede en regelmatig gevormde peer met een groene en later gele schil.
Het vruchtvlees is wat grof en brokkelig, sappig en een beetje zoet.

beurre_hardy (2K)

Beurré Hardy

Onder zijn roestbruine schil heeft deze peer veel te bieden aan sappig aromatisch vruchtvlees.
Als handpeer veel gevraagd.

bonne_louise (2K)

Bonne Louise d’Avranche

Een zeer oud ras; al meer dan 200 jaar oud.
Een klein en slank peertje met een groene schil die ook nog een fraaie donkerbruin-rode blos heeft.
Het vruchtvlees is sappig, iets zuur met een aangenaam aroma.

charneux (2K)

Charneux (Légipont)

Deze handpeer wordt vooral in Limburg gekweekt.
Het is een niet zo grote, dikke peer met een bieekgroene, later gele schil.
Het vruchtvlees is zacht, smeltend en zoet.

clapps (2K)

Clapp’s Favourite

Een grote peer, regelmatig gevormd met een groen tot gele schil en fraaie blos en wat roest.
Het vruchtvlees is sappig, zoet maar wat flauw van smaak.

conference (2K)

Conférence

Een grote slanke peer die soms wat onregelmatig van vorm is.
De schil is groengeel met veel roest.
Het vruchtvlees is sappig, licht oranje en zoet.

doyenne (2K)

Doyenné du Comice

Een grote, brede en onregelmatig gevormde peer met een geelbruine schil die soms weinig blos vertoont.
Een bijzonder fijne handpeer.

triomphe (2K)

Triomphe de Vienne

Een beer van een peer vol zoet sap met een groengele tot bronskleurige schil.
Een uitstekende handpeer.

Stoofperen

Stoofperen moeten ouderwets op een heel zacht vuurtje worden gekookt.
Erg lekker bij vlees, kip en ook als nagerecht.

gieser_wildeman (1K)

Gieser Wildeman

Een klein, bruin-geel peertje met veel roest en een blos.
Een goede en lekkere stoof peer met zacht en iets korrelig vlees.
Na het stoven is de peer roodbruin van kleur geworden.

saint_remy (1K)

Saint Remy

Een rinse stoofpeer. Groot en breed van vorm.
Eerst groen, later geel van kleur.
Na het stoven is deze peer fijn van vlees, zacht en rood.

Appels- en perentijd

Terug