|
Beurré Alexandre Lucas
Een grote, brede en regelmatig gevormde peer met een groene en later gele schil.
Het vruchtvlees is wat grof en brokkelig, sappig en een beetje zoet.
|
|
Beurré Hardy
Onder zijn roestbruine schil heeft deze peer veel te bieden aan sappig aromatisch vruchtvlees.
Als handpeer veel gevraagd.
|
|
Bonne Louise d’Avranche
Een zeer oud ras; al meer dan 200 jaar oud.
Een klein en slank peertje met een groene schil die ook nog een fraaie donkerbruin-rode blos heeft.
Het vruchtvlees is sappig, iets zuur met een aangenaam aroma.
|
|
Charneux (Légipont)
Deze handpeer wordt vooral in Limburg gekweekt.
Het is een niet zo grote, dikke peer met een bieekgroene, later gele schil.
Het vruchtvlees is zacht, smeltend en zoet.
|
|
Clapp’s Favourite
Een grote peer, regelmatig gevormd met een groen tot gele schil en fraaie blos en wat roest.
Het vruchtvlees is sappig, zoet maar wat flauw van smaak.
|
|
Conférence
Een grote slanke peer die soms wat onregelmatig van vorm is.
De schil is groengeel met veel roest.
Het vruchtvlees is sappig, licht oranje en zoet.
|
|
Doyenné du Comice
Een grote, brede en onregelmatig gevormde peer met een geelbruine schil die soms weinig blos
vertoont.
Een bijzonder fijne handpeer.
|
|
Triomphe de Vienne
Een beer van een peer vol zoet sap met een groengele tot bronskleurige schil.
Een uitstekende handpeer.
|
Stoofperen
Stoofperen moeten ouderwets op een heel zacht vuurtje worden gekookt.
Erg lekker bij vlees, kip en ook als nagerecht.
|
|
Gieser Wildeman
Een klein, bruin-geel peertje met veel roest en een blos.
Een goede en lekkere stoof peer met zacht en iets korrelig vlees.
Na het stoven is de peer roodbruin van kleur geworden.
|
|
Saint Remy
Een rinse stoofpeer. Groot en breed van vorm.
Eerst groen, later geel van kleur.
Na het stoven is deze peer fijn van vlees, zacht en rood.
|