Lamstestikels pellen

Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze diepgevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.
Oké, heel erg diepgevroren kan betekenen dat het een klomp kloten is. Dus die mag even in koud water om vervolgens bal voor bal los te breken. Maar ze moeten (dus) wel nog goed bevroren zijn. Anders werkt het niet.
Op onderstaande wijze kunt u veel ballen in korte tijd verwerken.
Snijd ze bij aan de boven en de onderkant.
Kerf over de lengte in.

Lamstestikels pellen - 1

Trek de vellen over de bal naar beneden.
Lamstestikels pellen - 2
En uit is de jas.

Lamstestikels pellen - 3

Laat ze verder ontdooien – en vervolgens een uur in gezouten water. Daarna gebruiken voor de bereiding naar keus. Zoals hier: Kipnuggets! (Daar heeft het het meest van weg, zo gebakken in een laag olie in de koekenpan.)

Lamstestikels pellen - 4

Bron: MergenMetz

Terug