Kruiden & recepten voor slowcooking

Kruiden & recepten voor slowcooking

Vleesgerechten die langzaam zijn bereid en gegaard hebben een eigen, goed ontwikkeld aroma. Om dit tot z’n recht te laten komen, kunnen verse kruiden het beste pas op het laatst worden toegevoegd, met uitzondering van rozemarijn en tijm. Hieronder lees je welke vleeskruiden het lekkerst zijn bij verschillende vleessoorten.

Varkensvlees

  •  
    • Kruiden
  • basilicum
  • gember
  • koriander
  • peper
  • peterselie
  • salie
  • sereh
  •  
    • Smaakversterkers
  • bier
  • cider
  • citrusrasp
  • honing
  • ketjap manis
  • knoflook
  • ui
  • witte wijn

Rundvlees

  • laurier
  • mosterd
  • oregano
  • paprika
  • peper
  • rozemarijn
  • salie
  • tijm

Met rundvlees maak je heerlijk klassieke stoofgerechten zoals goulash en hachee. Gebruik bij rundvlees Daarnaast kun je de smaak van rundvlees of rundvleesjus versterken met

  • (donker) bier
  • knoflook
  • ontbijtkoek
  • rode wijn
  • ui

Kalfsvlees

    • Gebruik voor kalfsvlees (verse) groene kruiden zoals
  • basilicum
  • bieslook
  • dille
  • dragon
  • kervel
  • koriander
  • oregano
  • peterselie
  • salie

Gemalen zwarte en witte peper, nootmuskaat, foelie, sereh, djahé (Indonesische kruiden), zeezout en selderijzout smaken ook goed.

Lamsvlees

    • Lekker bij lamsvlees
  • basilicum
  • marjolein
  • mint
  • oregano
  • rozemarijn
  • salie
  • tijm
  •  
    • Daarnaast passen ook goed
  • honing
  • knoflook
  • mierikswortel
  • mosterd
  • sereh
  • ui
    • Een stoofpotje met lamsvlees
      maak je nog smaakvoller
      met toevoegingen zoals:
  • dadels
  • honing
  • olijven
  • rode wijn
  • tomaat

Recepten om rustig te bereiden

Runderrollade met tomaten
Varkensrollade met mosterd en knoflook
Griekse procureur met feta en olijven
Entrecote met rode ui en limoen
Provençaalse hamlappen in tomatensaus

Bron: Vlees.nl

Terug