Kroket

Kroket

De paneerlaag moet voorkomen dat het kroketje tijdens het bakken uit elkaar knapt. Een glad gerolde binnenkant is daarbij erg belangrijk. Daarom kun je de kroketten het best rollen met natte handen. Het paneermeel maak je met fijn meel. Bloem bijvoorbeeld, zorgt voor een droog oppervlak. Daarna rol je de vulling door een losgeklopt eitje, hierdoor plakt het paneermeel vast aan de vulling. Daarnaast zorgt ei voor stevigheid tijdens het bakken. Het paneerlaagje geeft de kroket een krokante korst en smaak. Je kunt daarom lekker afwisselen met allerlei ingrediƫnten. Zoals havervlokken, fijngemalen beschuit, crackers of cornflakes op smaak gebracht met kruiden en specerijen.

Tip
Voor een extra stevige korst kun je de vulling twee maal door het ei en de paneermeel rollen. Leg de gepaneerde kroketen nog twee uur in de koeling zodat ze voldoende kunnen opstijven.

Bron: Ekoplaza

Terug