Kooktechniek: braden in een braadzak

Grote stukken vlees kunnen in een braadzak worden verpakt. De zak is gemaakt van kunststof die tegen een oventemperatuur van 220 °C bestand is. Voor de bereiding is geen vet nodig. Doe het vlees (met of zonder andere ingrediënten) in de braadzak en sluit die goed af met de bijgevoegde strips. Maak in de bovenkant van de zak enkele gaatjes met een satêprikker, zodat de zak niet barst. Leg het vlees in de oven op een rooster of in de braadslede.   De bereidingstijd is afhankelijk van de soort en de grootte van het vlees.
Voor varkensvlees: 8 minuten per centimeter doorsnede.
Voor rundvlees en kalfsvlees, rosé gebraden, geldt per centimeter doorsnede ongeveer 6 minuten braadtijd. Laat het vlees als het uit de oven komt ongeveer 10 minuten rusten. Knip één van de punten van de braadzak af en vang het vocht op (te gebruiken voor de jus of saus).

Bron: Natuurvlees

Terug