Hoe hondshaai klaarmaken?

Hoe hondshaai klaarmaken?

Wat? Haai op het menu? We hebben het natuurlijk over hondshaai. Niet over de grootste witte roofvis ter wereld... Wedden dat de kids het cool vinden als je haai op tafel zet?

Hondshaai jaarrond beschikbaar
Hondshaai is een kleine haai, langgerekt en slank van vorm, zelden langer dan 60 cm. Hij wordt, onder andere, in de Noordzee gevangen. Er geldt geen vangstbeperking voor hondshaai en hij kan dus op regelmatige basis aangevoerd worden. Dat betekent dat je er het hele jaar door van kunt genieten.

Magere vis zonder graten
Wil je je tafelgenoten verrassen met een originele en lekkere vis, zet dan eens hondshaai op je menu. Het is een magere vis die zich gemakkelijk laat klaarmaken. Bovendien bevat de hondshaai geen graten. Die laatste eigenschap wordt vooral door de kleinsten onder ons fel geapprecieerd.

Hoe hondshaai klaarmaken?
Hoe je hondshaai klaarmaakt? Met z’n lekkere stevige vlees kan je alle kanten op. Je kunt de mootjes bakken, stoven, stomen of grillen. Gebruik het in ragouts, dikke wintersoepen of ovenschotels. Probeer hondshaai ook eens gelakt, gesmoord of leg een flinke moot op de BBQ. Overheerlijk.

Ontdek hoe Libelle-chef Ilse d'Hooge hondshaai met dragonsaus bereidt.

Bron: VLAM - VIS - Very Important Selection

Terug