Hijiki

hijiki (3K)

Hijiki of hiziki (Hizikia fusiformes) is een bruine overzeese groente dat in het wild groeit rond de rotsachtige kustlijnen van Japan, Korea, en China. Zijn twee namen, die voorbeelden van zijn ateji, wat respectievelijk hert-staartgras betekent en schaap-nestgras. Het is een traditioneel voedsel en wordt vrij verkocht en wordt, als deel van een evenwichtig dieet in Japan, eeuwenlang gebruikt. Hijiki is bekend als rijk aan dieetvezels en essentiële mineralen. Volgens Japanse folklore, worden de gezondheid en de schoonheid van de hijikihulp en het dikke, zwarte, glanzende haar van de Japanners verbonden met de regelmatige consumptie van kleine hoeveelheden hijiki. Hijiki wordt verkocht in de natuurwinkels in het Verenigd Koninkrijk en het culinaire gebruik van hijiki is gedaopteerd in Noord-Amerika. Recente studies echter hebben aangetoond dat hijiki een potentieel giftige hoeveelheid anorganisch arsenicum bevat, en de agentschappen van de voedselveiligheid van verscheidene landen (exclusief Japan) hebben tegen zijn consumptie geadviseerd.

Bron: WorldLingo

Terug