Hetelucht friteuse

Hetelucht friteuse

Wist je dat . . .
Het langzaam garen van gerechten op lagere temperaturen, of kortweg stoven, smaak, voedingsstoffen en vocht behouden blijven?
Iedere slowcooker energiezuinig is en voorzien van een hoge en lage stand? Afhankelijk van de beoogde bereidingstijd kan er heel langzaam (5 - 9 uur) of iets sneller (2 - 5 uur) worden gegaard.
Een slowcooker zeer veilig in gebruik is? Je kunt het apparaat gerust aan laten staan als je niet thuis bent.
Je het deksel tijdens het garen altijd op de slowcooker laat? Vocht kan hierdoor niet verdampen waardoor het resultaat sappiger wordt.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken de slowcooker alleen geschikt is voor het maken van stoofgerechten, curry’s en soepen? Ook het langzaam en op constante temperatuur garen van een groot stuk vlees of het bakken van brood behoort tot de mogelijkheden. Middels slowcook kookboeken zijn er geweldige recepten voorhanden!

Bron: Crock-Pot


Lekker langzaam

Gemiddeld staan we tegenwoordig nog geen tien minuten in de keuken om eten te maken, dankzij vlug-klaar producten en snelle technieken zoals roerbakken. Dat gaat prima met magere vleesproducten zoals filetlapjes en reepjesvlees. Slow cooking, de naam zegt het al, is een compleet andere kooktechniek, waarbij je de tijd neemt om een goed gerecht te maken. En dat proef je!

Kwartiertje werk
Veel mensen zien er tegenop om ‘uitgebreid in de keuken te staan’ voor stoofvlees. Maar dat valt in de praktijk reuze mee: in een kwartiertje of halfuurtje maak je in de braadpan (of oven) het vlees heerlijk klaar. Aanbakken, afblussen en op een laag pitje zetten. De tijd doet de rest! Slowcooking is evenveel werk als roerbakken.

Slow cooking voor extra smaak
Bij slow cooking hou je bereidingstemperaturen aan tot maximaal 99 °C, maar meestal zelfs hooguit 80 °C. Die lagere temperaturen zorgen voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten tijd hebben om smaak af te geven. ’s Avonds opzetten, voor het naar bed gaan uitzetten en de volgende dag alleen nog maar opwarmen. Dat komt de smaak ten goede omdat alle specerijen en kruiden zich kunnen ontwikkelen. Ook in de oven kun je heerlijke gerechten maken op lagere temperaturen. Voor meer inspiratie kijk je bij de slowcooking recepten in de hetelucht friteuse.

Bron: Vlees.nl

Terug