Granaatappels pellen

Het exotische imago en de bewerkelijkheid van het pellen van granaatappels maakt het een niet heel populaire vrucht in ons land. Maar tegelijkertijd is het een van de gezondste fruitsoorten op aarde, met een rijk palet aan vitamines en heilzame stoffen, en een heerlijke friszoete smaak. Granaatappel is daarom ideaal om te verwerken in salades, toetjes en tussendoortjes. Granaatappels bevatten antioxidanten en vetzuren die beschermen tegen verschillende aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en chronische ontstekingen. Het eten van granaatappels is dus ontzettend goed, maar het kan echter wat lastig zijn om dit fruit te pellen. De zaden met vruchtvlees die in de appel zitten (de schil wordt niet gegeten), moeten namelijk zorgvuldig uit de vrucht worden gehaald. Doe je dit niet, dan blijven er wat resten van de witte vliezen tussen de zaden zitten, wat niet bepaald lekker smaakt. Het handigste is daarom om de granaatappel in twee├źn of in vieren te snijden en vervolgens de schil terug te buigen boven een kommetje zodat de vliezen openbreken en de geleiachtige zaden eruit vallen, of door ze eruit te lepelen.

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug