Vier tips voor een gevarieerde barbecue

Vier tips voor een gevarieerde barbecue

Varieer in wat je eet. Dat is de basis van alles. Ook op de barbecue zijn combinatie en variatie lekker en gezond.

Varieer door veel groenten te gebruiken

Maak groentespiesjes. Met zomergroenten als courgette, rode paprika en kleine tomaatjes, aangevuld met ui, champignons en kruiden als rozemarijn en oregano heb je in een mum van tijd een spiesje klaar.

Gril je groenten: wrijf ze in met wat olijfolie en leg ze aan de zijkant van de rooster.
Wikkel vlees samen met verse groenten en kruiden in aluminiumfolie (in papillot). De smaken vermengen zich dan.

Een verfrissende salade is altijd welkom als aanvulling. Er zijn om te beginnen al heel veel slasoorten, waar je naar hartenlust en eigen smaak groenten en kruiden onder mengt. Serveer eventuele vinaigrettes of slasausjes apart. Zonder vinaigrette of olie blijven de groenten ook langer knapperig.


Zorg voor brood, aardappelen, pasta of rijst

Stokbrood, pistolets of kleine sneetjes brood doen het altijd bij de barbecue, al dan niet in combinatie met kruidenboter.
In geen tijd maak je een koude aardappelsalade. Gewoon wat stukjes gekookte aardappelen, wat mayonaise en kruiden eronder en je hebt een heerlijke salade.
Voor een fris rijst- of pastaslaatje voeg je wat avocado, komkommer of olijven toe.

Minimaliseer vet en olie

Op zich vraagt grillen of roosteren weinig of geen extra vet of olie.
Besprenkel de stukken vlees met olie of marinade in plaats van ze erin onder te dompelen.
Gebruik bij voorkeur geen al te vette vleessoorten. Snijd zichtbaar vet weg.

Ideetje

Liever 6 kleine stukjes dan 3 grote lappen. Als je kleine porties vlees serveert, heb je meer variatie en kan je nog beter combineren met groenten of bijgerechtjes.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug